Karriere dates - inspiration til nye veje

Torsdag, 10. november 2016

Denne post beskriver værktøjet Karriere dates, som er en måde at få inspiration til at tænke nyt omkring dit arbejdsliv og din karriere.

Karriere dates er et værktøj, jeg anvender i min praksis som coach som led i en karriere coaching bl.a. når en af mine coachees klager over manglende arbejdsglæde eller mening i arbejdslivet.

Skal jeg på en date med min karriere? kan jeg næsten høre at du tænker. Ja - det skal du. I dit arbejdsliv bliver du hele tiden mødt med krav om at levere. På en karriere date handler det om at gøre noget meningsfuldt, der kan give dig ny viden, inspiration/energi og nye vinkler.

Hvad er en karrieredate?

Den består af et frit tidsrum på nogle timer, som du booker i din kalender. Tid, som du sætter af til en aktivitet, som du opfatter som motiverende og meningsfuld for dig. Det er vigtigt at du har det sjovt (det skal ikke være noget der skal overstås; men noget du ser frem til). Det er en udflugt, du planlægger og forsvarer mod alt andet der gør krav på din tid.

Det er noget, du gør alene og for dig selv. Det betyder, at du ikke er optaget af at sørge for, at andre har det godt og får noget ud af det. Det er kun dig, der skal have noget ud af det, og du har fuld fokus på det indhold du har valgt.

Karriere dates - hvor tit?

Karriere dates bør være noget du gør løbende, for eksempel en gang hver anden måned. Når du går på karrieredate regelmæssigt, bliver der skabt mulighed for flow i din udvikling. Når du taler med andre har du pludselig nye vinkler og spændende input at bidrage med, og det kan åbne for, at andre tænker dig ind i nye sammenhænge.

Hvad kan du få ud af det?

En karriere date kan give input til dit allerede eksisterende job. Den kan åbne nye muligheder. Du lærer måske noget nyt. Du har det sjovt og bliver udfordret. Hvis du begynder at føre en learning journal, øger du sandsynligheden for at udvikle dig i en retning, som giver mening og øget motivation for dig selv.

Eksempler på karriere dates

En karriere date kan være at deltage på et kort seminar om et emne, du syntes er spændende, for eksempel et åbent hus på designskolen i Kolding, hvor de fortæller om hvordan design bliver brugt i meget forskellige typer af virksomheder.

En karriere date kan være et besøg på en virksomhed, som du beundrer, hvor du finder en indgang til at høre om hvad de finder spændende og er optaget af.

En karriere date kan også være at drikke en kop kaffe eller en øl med af dine venner fra studieårene, der har fået et spændende job, som du gerne vil høre mere om selvom du ikke lige er ved at søge væk.

Du fylder på med viden og oplevelser, der måske er på kanten af det der lige nu er fagligt relevant; men som du har lyst til og som kan give input og åbne muligheder for, at du kan sætte ord på nye jobvinkler, du ellers aldrig ville have tænkt over.

Hvad kan gå galt?

Måske lidt. Måske vil enkelte dates forekomme dig at være spild af tid - men hvis du tager dig tid til at reflektere over hvorfor en enkelt karriere date var spild af tid, så lærer du også af det - og så er tiden ikke spildt.

Denne post er skrevet af Coach Susanne Kandrup