Forretningsregler & beslutninger - (31. marts - 1. april 2014)

Mandag, 31. marts 2014 - 9:00 til Tirsdag, 1. april 2014 - 16:00

Begge dage kl. 9.00 - 16.00


 

Få styr på de beslutninger, der hver dag tages i forretningens operationelle processer - og på de regler, som er grundlaget for at tage de rigtige beslutninger.

Der er et stigende behov for at kunne identificere og beskrive kritiske forretningsmæssige beslutninger og deres forankring i forretningsprocesserne. Ved at arbejde struktureret med at beskrive forretningslogikken og de forretningsregler, som er grundlaget for en beslutning, kan processen ofte forenkles. En god forståelse af forretningens processer, begreber og regler er afgørende for at lykkes med forretningsudvikling, optimering af processer, kravspecificering og udvikling af it-løsninger.

Beslutningsmodellen (”The Decision Model”, von Halle og Goldberg) er et redskab, der kombinerer en simpel grafisk model med strukturerede beslutningstabeller. Modellen understøtter kommunikation mellem de interessenter og forskellige kompetencer, der indgår i arbejdet. De tilhørende principper og guidelines sikrer den optimale logiske struktur i beskrivelserne.

Indhold
På kurset behandler vi disse emner:

  • Introduktion til forretningsregler og beslutninger
  • Beslutningsmodellen
  • Sådan arbejdes med modellen
  • Sådan sikres sammenhæng og kvalitet i modellen
  • Sammenhæng med forretningsprocesser og information

 

Undervisningsform
Kurset introducerer forretningsregler, beslutninger og beslutningsmodellen, og giver deltagerne lejlighed til at arbejde med modellen. Undervisningen er sammensat af teorilektioner med summeøvelser, diskussioner og praktiske opgaver.

Målgruppe
Kurset henvender sig til alle, der skal indgå i arbejdet med at identificere og beskrive forretningsregler. Det kan være som projektleder, forretningsanalytiker, arkitekt, kravstiller eller reviewer.

 

Underviser:

Helle Torp Eklund, Seniorkonsulent, Strand og Dolslund A/S

Helle Torp Eklund har mere end 20 års erfaring i både den offentlige og private sektor inden for sammenhængen mellem forretning og it. Deres fokus er på enterprise arkitektur, forretningsmodellering og kravspecificering med use cases.

 

Praktiske forhold: 

Tilmelding: Udfyld tilmeldingsformular øverst på siden

Datoer: Den 31. marts og den 1. april 2014

Sted: DANSK IT, Bredgade 25A, 3. sal, 1260 København K

Pris: Kr. 12.085,- excl. moms og incl. forplejning under kurset samt kursusmaterialer

Pris for medlemmer af DANSK IT kr. 10.500,-

Pris for medlemmer af DANSK IT i mere end 3 år kr. 9.500,-